Vi søger tre praktikanter – flere muligheder
Kort fortalt – hvem er Foreningen Lige Adgang
Vi vil skabe lige adgang til uddannelse, job og fællesskaber for alle i Danmark. Vi mener, at alle, der kan, skal have mulighed for at bidrage på det danske arbejdsmarked. Vi ser mangfoldighed som en ressource, der kan skabe værdi for den enkelte arbejdsplads og samfundet. Det gør vi via en lang række forskellige projekter, som du har mulighed for at blive en del af.
Vi er en non-profit organisation, der adskiller sig ved at have arbejdspladser som medlemmer i stedet for individuelle frivillige. Dette giver os en unik position med direkte kontakt til både arbejdsmarkedet og de borgere samt frivillige, vi arbejder for at støtte.
Bliv en del af en social arbejdsplads med en flad ledelsesstruktur
Du bliver en del af et mindre team af projektledere, projektmedarbejdere og andre praktikanter samt vores direktør. Vi er fordelt på to lokaler, så vi har et tæt samarbejde og en nem dialog.
“Fra første dag som praktikant mærkede jeg en flad struktur i organisationen, hvor alle samarbejder med alle. Jeg har fået et stort ansvar, men føler mig samtidig tryg, da der altid er en kollega at sparre med”, fortæller en af vores tidligere praktikanter.
Vi gør meget for at skabe et godt sammenhold, fx ved at spise frokost sammen, hvor vi vender stort som småt. Og når computeren er lukket ned, bruger vi meget gerne tid sammen – fx på sommerfest, iftarmiddag og julefrokost.
Du kan blive tilknyttet et eller flere projekter, hvor du bliver involveret i forskellige dele af projektets opgaver.
Følgende projekter kan du blive en del af:
- Helhedsorienteret mentorindsats for FGU-unge
- Karrierebroen: Erhvervsmentorprojekter for mennesker med flugterfaring
- Diversity Charter Denmark
- En by af talenter
- En del af Danmark
- Generel projektudvikling
- SOME og kommunikation
Afhængig af hvilke projekter du bliver tilknyttet, vil din tid fx gå med at:
- Rekruttere mentee, mentorer og arbejdspladser
- Være i kontakt med både mentorer og mentees – og understøtte og rådgive dem bedst mulig i sparring med kolleger
- Deltage i kurser og oplæg for potentielle mentees og mentorer
- Være i kontakt med vores partnere fra forskellige virksomheder
- Være med til at sammensætte indhold til fx kurser, netværksarrangementer mv.
- Understøtte i koordinering af event og arrangementer.
- Lave researchopgaver som en del af analysearbejde og udvikling af projekter
- Udarbejde artikler og posts til sociale medier, udforme informationsmateriale mm. – hvis du arbejder på vores kommunikationsindsatser
- Deltage i møder med samarbejdspartnere, fonde osv. sammen med projektlederen
Arbejderopgaver fordelt på projekter:
Diversity Charter Danmark
Understøtte i koordineringen og deltage til netværksmøderne med underskrivere af Charter og rekruttere nye medlemsvirksomheder til Charter. Du vil udvikle nyhedsbreve og opdatere mangfoldighedskalender. Du ville være med til at udvikle materiale og ressourcer, arrangerer og deltage til netværksmøder til deling af praksis og erfaringer inden for mangfoldighed og inklusion (DEIB).
En by af talenter
Deltage til workshops og seminarer samt lave researchopgaver som en del af udviklingen af materiale. Understøtte i koordineringen af forandringsworkshops med arbejdspladser og bidrage til rekrutteringen af arbejdspladser med løbende opfølgninger på leads.
En del af Danmark
Rekruttere folkeskoler, som ønsker at få en oplysningsworkshop til deres udskolingselever. Du vil komme med ud at holde oplæg for 7.-10. klasses elever og understøtte i koordineringen af oplæggene. Herudover vil du understøtte i udvikling af materiale og evaluere projektet, som slutter i foråret.
FGU-projekter
Møde unge mellem 15-25 år gennem oplæg og workshops, som du understøtter faciliteringen i. Rekruttere frivillige FGU-mentorer, matche dem med FGU-elever. Du vil være med til at understøtte forankringen af mentorindsatserne, medfacilitere netværksmøder, mentorkurser og udvikle drejebøger. I FGU-projekter arbejder vi med unge med psykiske diagnoser og/eller med flugterfaring med fokus på uddannelse, job og fællesskaber.
Karrierebroen
Matche frivillige erhvervsmentorer med personer med flugterfaring. Give introopkald til både mentee og mentor for at afklare behov og præferencer. Lave telefoniske opfølgninger for at sikre klare aftaler, dele redskaber og rådgive med sparring fra projektmedarbejder. Deltage i mentorkurser og understøtte udvikling af nyt materiale. Indsamle dokumentation til evaluering
Generel projektudvikling og kommunikation
Som NGO søger vi løbende finansiering fra fonde og myndigheder, hvorfor alle praktikanter vil have mulighed for at bidrage til udvikling af konkrete projekter. Dette gøre typisk sammen med en projektleder. Herudover vil du arbejde med kommunikation, især SOME-opslag om igangværende projekter, hvor alle bidrager med resultater og erfaringer fra projekterne.
Alle vores projekter ledes typisk af en projektleder og en projektmedarbejder, som du vil samarbejde tæt med. På de større projekter er der desuden ofte to praktikanter tilknyttet teamet.
Hvis du udelukkende søger som kommunikationspraktikant vil du kunne sidde på flere projekter og understøtte med:
- Opslag på sociale medier (fx Instagram og LinkedIn)
- Grafisk layout
- Skrive artikler og lign. opslag
- Udarbejdelse af flyer og plakater i Canva
- Redigering af hjemmeside
- Optagelse, redigering og klipning af videoer
- Generel SoMe
Opgaverne vil være på tværs af flere projekter såsom Diversity Charter Denmark, karrierebroen og En by af talenter.
Du er i gang med en kort -, mellemlang- eller lang videregående uddannelse
Men hvilken og hvor langt du er, er ikke så vigtigt. Det, der betyder noget for os, er at du sammen med os vil være med til at skabe lige adgang til uddannelse, arbejdsmarked og fællesskaber. Du er dog meget gerne god til at skabe relationer og har gode formuleringsevner skriftligt og mundtligt – gerne på både dansk og engelsk.
Alt det du ellers skal vide
- Praktikperioden er som udgangspunkt fra 1. februar 2025 til den 30. juni 2025 (Muligt med tidligere opstart/afslut)
- Praktikken er ulønnet, og som udgangspunkt lægger vi op til en 30 timers arbejdsuge med én ugentlig fridag om fredagen
- Arbejdstiden er som hovedregel inden for normal arbejdstid, og vi tager selvfølgelig hensyn til individuelle behov for at følge fag eller skrive afsluttende praktikopgave
- Du bliver tilknyttet en erfaren praktikvært og trivselsperson, som du har løbende samtaler
Der kan være mulighed for at bliver studentermedhjælper eller projektmedarbejder når din praktik er slut, dette afhænger af budget og midler.
Er du blevet nysgerrig?
Tag endelig fat i os, hvis du vil høre mere. Kontakt projektleder Sally Issaoui på sii@ligeadgang.dk eller på 25 94 89 63, som er klar til at svare på dine spørgsmål. Ellers send din ansøgning og cv og fortæl os meget gerne, hvordan du kunne tænke dig at bidrage med som praktikant, og hvad du forestiller dig, at få ud af et praktikophold hos os. Derudover må du meget gerne have gjort dig overvejelser omkring, hvilke projekter du synes der kunne være spændende at sidde med på.
Vi indkalder løbende til samtale, send din ansøgning hurtigst muligt, vi har samtaler senest første uge i december.
Din ansøgning skal sendes til Praktikant1@ligeadgang.dk og sii@ligeadgang.dk. Angiv ‘Praktikansøgning’ i emnefeltet.
Flinke og kompetente kolleger – ejerskab over dine opgaver – masser af læring – tæt samarbejde.
Det er bare nogle af grundene til, at du skal blive praktikant hos os. Og det er ikke bare nogle ord, vi har fundet på til jobannoncen. Det er, hvad vores nuværende og tidligere praktikanter oplever. Læs mere her!
“Jeg har fået en virkelig god velkomst og en meget grundig oplæring – og har allerede på kort tid fået mulighed for at bidrage
ved fx at holde oplæg på skoler og kurser for mentorer” fortæller en af vores nuværende praktikanter.
“Jeg startede for 5 år siden som praktikant og er nu projektleder. En af grundene til, at jeg stadig er her, er fordi jeg har fået mulighed for selv at sætte mit præg på, hvilke opgaver jeg sidder med, og man får derfor hurtigt en kæmpe følelse af ejerskab”, fortæller en af vores nuværende projektleder, som tidligere har været praktikant.
Har du spørgsmål, kan du kontakte projektleder Sally Issaoui på sii@ligeadgang.dk eller 25 94 89 63. Send din ansøgning og CV til Praktikant1@ligeadgang.dk og sii@ligeadgang.dk, vi har samtaler senest første uge i december. Angiv ‘Praktikansøgning’ i emnefeltet, og fortæl os gerne, hvordan du ønsker at bidrage som praktikant, samt hvilke projekter du finder interessante. Vi indkalder løbende til samtale, så send din ansøgning hurtigst muligt!
En mangfoldig arbejdsplads, hvor vi tror på, at forskellighed er en styrke
Ligesom vi understøtter dansk erhvervsliv i at rekruttere mangfoldige talenter, er det også vigtigt for os, at vi selv afspejler vores omkringliggende samfund. Vi tror på, at en levet erfaring er en kompetence i sig selv, og at summen af vores forskellighed giver os endnu flere, og endnu bedre, vinkler på vores arbejde.